Abrikosmarmelade
Abrikosmarmelade med lavendel
Der er ikke meget, der kan måle sig med hjemmelavet marmelade. Det er så lækkert at bruge frugter, som er i sæson og solmodne. Denne marmelade kan med fordel også bruges i lagkage eller med nybagte scones.
Ingredienser til et glas
8 abrikoser
120 syltesukker
1 økologisk citron
1 spsk. tørret lavendel
Fremgangsmåde
1) Skyl abrikoserne, skær dem derefter midt over og fjern stenen.
2) Skær abrikoserne ud i mindre stykker.
3) Riv citronen og pres saften ud.
4) Kom abrikoser, citronskal og saft i en gryde. Tilsæt sukker og bring gryden i kog ved middel varme.
5) Lad marmeladen simre i omkring 10 min. Rør godt rundt så marmeladen ikke brænder på. Tilsæt til sidst lavendel. Lad marmeladen køle af inden den kommes i et rent glas.
Clara Rosenkrantz