Clara Rosenkrantz

Abrikosmarmelade

Clara Rosenkrantz
Abrikosmarmelade

Abrikosmarmelade med lavendel

Der er ikke meget, der kan måle sig med hjemmelavet marmelade. Det er så lækkert at bruge frugter, som er i sæson og solmodne. Denne marmelade kan med fordel også bruges i lagkage eller med nybagte scones.

Ingredienser til et glas

8 abrikoser

120 syltesukker

1 økologisk citron

1 spsk. tørret lavendel

Fremgangsmåde

1) Skyl abrikoserne, skær dem derefter midt over og fjern stenen.

2) Skær abrikoserne ud i mindre stykker.

3) Riv citronen og pres saften ud.

4) Kom abrikoser, citronskal og saft i en gryde. Tilsæt sukker og bring gryden i kog ved middel varme.

5) Lad marmeladen simre i omkring 10 min. Rør godt rundt så marmeladen ikke brænder på. Tilsæt til sidst lavendel. Lad marmeladen køle af inden den kommes i et rent glas.