Grillet citron og safran mayo
Disse to opskrifter er delikat tilbehør til krebsegilde.
Grillet citron til 4 personer
Ingredienser:
2 flotte økologiske citroner
Regn med en halv citron pr. gæst. Hvis ikke man lige har gang i grillen, kan man sagtens opnå den karamelliserede grillede overflade på citronen ved at lægge den en almindelig kogeplade på komfuret. Lad citronen ligge på den varme plade i ca. 2 min. eller tl den er blevet grillet.
Safran mayo til 4 personer
Ingredienser:
1 spsk. tørret safran
2 pasteuriserede æggeblommer
3 dl. rapsolie
2 spsk. dijonsennep
Salt
2-3 tsk. cidereddike
Frisk kværnet peber
Fremgangs måde
Udblød safranen i lunkent vand
1) Pisk æggeblommer, sennep og en anelse cidereddike med en elpisker. Der skal piskes til der opnås en tyk og hvid masse. Kom derefter olien langsomt i mens der stadig piskes. Det er vigtigt at hælde olien stille og roligt i, ellers skiller mayoen. Forsæt med at piske indtil du har en skælvende mayo.
2) Tag safranen op af vandet og tør den og rør den derefter i mayoen. Så har du en lækker krydret mayo med den smukkeste gule farve. Pynt evt. med tørret safran på toppen.