Clara Rosenkrantz

Vafler, råsyltedepære og créme chantilly

Clara Rosenkrantz
Vafler, råsyltedepære og créme chantilly

Der er noget festligt over serveringen i de sprøde mini vafler. Vaniljen og sukkeret får det cremede frem i fløden, som får fint modspil af de krydrede saftige pærer.

Ingredienser til råsyltede pærer :

4 pærer

4 dl vand

100 g sukker

1 vaniljestang

4-5 kardemommekapsler

1 usprøjtet citron

Ingredienser til créme chantilly:

1 vaniljestang

2 1⁄2 dl piskefløde 38 %

30 g florsukker

En pakke med mini vafler.( Der er 6-8 stk i en pakke)

Fremgangsmåde til råsyltede pærer:

1) Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehuset.

2) Kog vand, sukker, den flækkede vaniljestang og kardemommekapslerne op, til sukkeret er smeltet. Tilsæt pærerne og lad dem koge med i 5-10 min.

3) Riv citronen og drys herefter skallen ud over pærerne.

4) Lad pærerne trække og køle af i 10 min.

5) Sæt derefter pærerne på køl indtil brug.

Créme chantilly:

1) Halvér vaniljestangen og skrap kornene ud.

2) Kom fløde, vaniljekorn og sukker i en skål, og pisk indtil den rigtige cremede konsistens opstår. Cremen må hverken være for tyk eller for tynd.

Tilberedning:

Skær pærerne ud i mindre stykker. Kom cremen i vaflerne, fordel pærerne øverst og servér.