Vafler, råsyltedepære og créme chantilly
Der er noget festligt over serveringen i de sprøde mini vafler. Vaniljen og sukkeret får det cremede frem i fløden, som får fint modspil af de krydrede saftige pærer.
Ingredienser til råsyltede pærer :
4 pærer
4 dl vand
100 g sukker
1 vaniljestang
4-5 kardemommekapsler
1 usprøjtet citron
Ingredienser til créme chantilly:
1 vaniljestang
2 1⁄2 dl piskefløde 38 %
30 g florsukker
En pakke med mini vafler.( Der er 6-8 stk i en pakke)
Fremgangsmåde til råsyltede pærer:
1) Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehuset.
2) Kog vand, sukker, den flækkede vaniljestang og kardemommekapslerne op, til sukkeret er smeltet. Tilsæt pærerne og lad dem koge med i 5-10 min.
3) Riv citronen og drys herefter skallen ud over pærerne.
4) Lad pærerne trække og køle af i 10 min.
5) Sæt derefter pærerne på køl indtil brug.
Créme chantilly:
1) Halvér vaniljestangen og skrap kornene ud.
2) Kom fløde, vaniljekorn og sukker i en skål, og pisk indtil den rigtige cremede konsistens opstår. Cremen må hverken være for tyk eller for tynd.
Tilberedning:
Skær pærerne ud i mindre stykker. Kom cremen i vaflerne, fordel pærerne øverst og servér.