Lammegryde

Marokkansk lammegryde med bulgur
Ingredienser:
900 g. Fersk lammekød i tern
2 fed knust hvidløg
1 spsk. Revet ingefær
4 tsk. paprika
1 del. Olivenolie
4 hakkede løg
2 dåser hakkede tomater
8 dl. Okse eller hønsebouillon
1,5 dl. Appelsin saft
Skallen fra ca. 2 appelsiner
2 kvæder
Salt og peber
Fremgangsmåde:
1) Rør hvidløg, ingefær, kanel, paprika og olivenolie sammen og vend kødet i. Lad kødet trække i minimum 8 timer og gerne en hel nat.
2) Svits kødet i en stor stegegryde sammen med de hakkede løg. Kom tomat, bouillon, appelsinskral og saft i.
3) Hak kvæderne i små stykker og kom dem i gryden lad retten simre i ca. 30 min. Smag derefter til med salt og peber.
Bulgur
Ingredienser:
6 dl Bulgur
18 dl Grønsags bouillon
25 g mandler
50 g tørrede abrikoser
1 bundt frisk mynte
Fremgangsmåde:
1) Bring grønsagsbouillonen i kog, tilsæt bulguren og lad den koge i ca. 10 min
2) Hak mandler, abrikoser og mynte fint.
3) Kom bulguren op på et fad og drys med mandler, abrikoser og mynte. Derefter er auguren klar til at blive serveret med lammegryden.