Clara Rosenkrantz

Citronfromage

Clara Rosenkrantz
Citronfromage

Citronfromage med kardemomme ristede pistacie nødder

Ingredienser til 6 personer

4 Blade husblas

3 stk. Hele pasteuriserede æg

100 g Sukker

3 Økologiske citroner både saft og skal bruges

1/4 Piskefløde

1 god håndfuld pistacienødder

1 tsk. Kardemommefrø

Fremgangsmåde:

1) Husblasen udblødes i koldt vand

2) Æg og sukker piskes lyst

3) Kom den opløste husblas op i en gryde og smelt den ved svag varme.

4) Riv citronen og pres den for saft. Kom derefter citronsaften og citronskrællen i gryden med husblas

5) Rør derefter husblas og citron massen ned i skålen med æggemassen, det er vigtigt at der røres rigtig godt da der ellers kan opstår klumper.

6) Pisk fløden til flødeskum og vend den i massen. Kom fromagen i små portionsglas og sæt dem på køl i mindst 4 timer.

7) Før servering hakkes pistacie og kardemomme. Derefter ristes de på en pande ved svag varme i omkring 4 min. Inden serveringen drysses kardemomme nødderne hen over glassene med fromage.

Jeg synes det giver et uhøjtideligt og festeligt look at bruge forskellige glas. Men hvis man ønsker et mere samlet udtryk kan ens glas også være rigtigt fint.